Er staat (c)opyright op de gedichten van Erica U mag dit gedicht alleen gebruiken als u de auteursnaam en eventueel de website daarbij vermeldt.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
wie dieren genetisch modificeren
of kankercellen bij hen injecteren
en hen niet wegens eigen ziekte opereren

zij zijn het niet

wie met geweren op hen mikken
of hen in netten laten stikken
met haken in hun darmen prikken

zij zijn het niet

wie hen tot levenslang veroordelen in hokken
en hen het slachthuis in slaan met hun stokken
of hen tot onnatuurlijke mutanten fokken

zij zijn het niet

wie dit gesol willen vermijden
een einde maken aan het lijden
en uitgebuite dieren gaan bevrijden

zij zijn het wel

terroristen

 

Reacties  

#10 Erica 12-06-2017 16:07
Het is nu toch in orde gekomen. Ik heb ingelogd en de naam van de gevreesde ziekte is niet gecensureerd!
#9 Corrector 12-06-2017 08:27
Ik heb inmiddels het woord kanker uit de lijst met gefilterde woorden gehaald, het kan nu gewoon gebruikt worden.
Mochten jullie meer woorden tegenkomen die gecensureerd worden, maar toch graag gebruikt zouden worden dan hoor ik het graag.

Vriendelijke groet Alie
#8 Erica 11-06-2017 18:41
Corrector, hartelijk dank voor de moeite. Het vreemde is dat ik zojuist zag dat het omstreden woord al was geplaatst, maar dat bij tweede lezing de censuur weer aan het werk was gegaan. Ik hoop dat het alsnog in orde komt.
#7 Corrector 11-06-2017 18:26
Hallo Erica,

Ik ga dat even uitzoeken, voor dat soort dingen had ik gerust gemaild mogen worden op de correctorsmail. Die censuur stond er niet voor niks op, dat is vanwege nare ervaringen in het verleden, maar ik overleg met de webmaster of het censureren van het woord kanker opgeheven kan worden.
#6 Erica 11-06-2017 15:42
Ik zie nu in de reactie van Arjen dat bij hem ook al een woord is gecensureerd. Corrector, kunt u er niet voor zorgen dat een ziekte die niet als scheldwoord wordt gebruikt op deze site mag worden genoemd?
#5 Erica 11-06-2017 15:39
Geef dus niet aan de Kankerbestrijdi ng. Misschien wordt het woord van deze ziekte op Gedichtennet niet gecensureerd nu het met een hoofdletter begint. Elders op deze site werd het woord kanker steeds gecensureerd, zodat (ex-)kankerpati ënten zoals Wil en ik niet eens over onze ziekte kunnen schrijven indien wij dat willen.
#4 Erica 11-06-2017 15:20
Het zijn vooral dierproeven (vivisectie en medische experimenten) die verborgen worden gehouden voor de grote massa. Een mens reageert anders op medicijn dan niet-menselijke dieren, zodat dierproeven niet alleen immoreel zijn, maar ook nutteloos. Het geld dat nu in dierproeven wordt gestoken, hoort te worden besteed aan het zoeken naar diervriendelijk e alternatieven. Zolang er dierproeven worden verricht, is het beter geen geld te geven aan medische goede doelen, want anders financier je onderzoek dat altijd misbruik van dieren inhoudt.
#3 hemanheijm 10-06-2017 18:05
neem het in me op en wordt er stil van, groet hemanheijm
#2 Erica 01-03-2017 21:56
Arjen, dank voor je fijne reactie. Actiegedichten vind ik niet gemakkelijk, zodat ik extra blij ben met de aandacht die je aan mijn gedicht hebt gegeven.
#1 ArjenL 01-03-2017 16:45
Maakt niet uit of je het wel of niet of deels eens bent met de inhoud, dit is gewoon een ijzersterk actiegedicht!

Ben wel benieuwd hoe deze hardop klinkt trouwens- mijn stokpaardje met dichies is ritme, en deze zou zich zomaar eens heel mooi kunnen lenen voor wat experimenten.

Ik fantaseerde net bv even wat bongo's en de stem van Johnny van Doorn. En die deed het zo (of die draait zich nu in z'n graf om, want jouw versie is beter dan deze, maar, alsnog, gewoon, voor de lol)

wie dieren genmodificeren
wie ze kanker injecteren
of onnodig opereren

zijn het niet.

wie met geweren op hen mikken
hen in netten laten stikken
wie met haken in hen prikken

zijn het niet.

(etc)