Er staat (c)opyright op de gedichten van Cornelis Johannes van Zundert U mag dit gedicht alleen gebruiken als u de auteursnaam en eventueel de website daarbij vermeldt.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Als een fantast droomt Gebeuren er wonderlijke dingen... Nu net ook weer niet normaal.. Zo liep ik in een prepark. opeens knallen om me heen. Vlucht naar een vakantie huisje maar was niet alleen... Daar was ook een man met zeker 3 kinderen erbij.. Hoorde weer de bommen vallen steeds dichter dicht bij..

De man kwam uit de streek waar ik was. Maakte het regelmatig mee en wist wat te doen. Licht uit en doe de deur vooral niet op slot.. Kruip onder de dekens en hou je stil en denk aan god.

Daar lag ik met die man en zijn 3 kinderen stil zo stil denkend waar gaat dit naar toe.. Dan op eens die voetstappen de voordeur die gaat open. Stappen in de gang wie komt er aan gelopen... slaap kamer deur kraakt. Ik kruip diep onder de veilige dekens.

Maar kan het niet laten wat gebeurt er om me heen? En dan kijk ik in de ogen van de persoon die geinstructuweerd is. Zijn uzi richting ons als een hand die 4 mensen tegelijk streelt... Tranen over me wangen kijk ik als een geslagen puppy naar die man.. Breng mijn gevoel en ziel in zijn hart. Hoop dat hij begrijpen kan.

Was hier alleen op vakantie meer heb ik hier niet te zoeken. Laat me gaan ik wil leven kijk die kinderen kijk ze aan.. Onschuld lees je van hun ogen. Vechten voor hun leven.. Gaat het om olie of meer grond.. Maar laat ons in godsnaam leven..

De droom gaat door maar ik zal het je besparen het allemaal uit te leggen.. Heb geen kogel gevoeld alleen een glimlach en een rug die weg liep......

Opeens was het zondag.. ik lig in me bed in me eigen Nederland.. Vraag me af waarom droom ik dit soort dingen. Vraag me af ben ik nostradamus of gewoon een groot fantast.