Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ruzie om liefdesgedichten Benschop voor rechter

LELYSTAD - Een pleegzoon van de overleden Nederlandse dichteres Nel Benschop wil donderdag via een kort geding in Lelystad voorkomen dat een bundeling liefdesgedichten van zijn moeder in de openbaarheid komt. Dat heeft zijn advocaat Arjan Maes dinsdag bevestigd.

 

Willem Hooijer, die gedichten van haar op cd's heeft geproduceerd, wil de gedichten publiceren, maar de pleegzoon eist het werk terug.

Benschop maakte met haar vaak religieus getinte dichtbundels naam als Nederlands best verkopende dichteres. Ze overleed in januari 2005 op 87-jarige leeftijd. Zowel haar dichtbundels als haar spreuken waren geliefd. Hooijer beweert dat hij toestemming van Benschop zelf heeft om de liefdesgedichten uit te geven.

De pleegzoon van de dichteres is al erfgenaam van het overige werk van Benschop. Hij vindt daarom dat hij ook rechthebbende is van de nog niet gepubliceerde liefdesgedichten. Maes is naar eigen zeggen terughoudender dan anders omdat de zaak erg gevoelig ligt voor zijn cliënt. „Laat ik het erop houden dat de discussie al lang loopt. Maar zonder rechter komen we er helaas echt niet uit