Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

C. Buddingh-prijs 2006 voor Willem Thies

Op het 37e Poetry International Festival in Rotterdam is gisteravond de C. Buddingh'-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poezië 2006 toegekend aan Willem Thies voor zijn debuut Toendra. Dit heeft de jury bestaande uit Albertina Soepboer, Anton Korteweg en M. Vandenbril, op woensdag 21 juni tijdens een speciaal programma op het 37e Poetry International Festival in Rotterdam bekendgemaakt.

De jury over Thies: ?In zijn debuut Toendra gaat het er, zoals de titel al suggereert, bar en onherbergzaam aan toe. Zijn gedichten zijn niet gezellig.? (...) ?Het leven is een hardvochtig krijgstoneel en Willem Thies brengt daar (...) verslag van uit. Hij doet dat op een manier die aantoont dat er van dik hout mooie, memorabele planken kunnen worden gezaagd.? Toendra is verschenen bij Uitgeverij 521.

De andere genomineerde dichtbundels voor de C. Buddingh'-prijs 2006 zijn De vloeibare jongen van Thomas Möhlmann, er hangt een hoge lucht boven ons van Els Moors en Geef mij een wonder van Alexis de Roode. De C. Buddingh'-prijs bestaat uit een geldbedrag van ? 1200,-.

Willem Thies (1973) woont en werkt in Amsterdam. Hij was medeoprichter van het literair punkrocktijdschrift Zeroxat en redacteur van en schrijver voor cultureel jongerenmagazine Simpel. Gedichten van hem verschenen eerder in: Passionate, De Tweede Ronde, De Brakke Hond, Nymph, De Academische Boekengids, Krakatau en The Polranny Times.