Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Schelmenschuim en kroeggekuier,
dat is de titel van Nederlands eerste kroegendichtbundel van dichter, schrijver Bert Overbeek.
Deze unieke dichtbundel biedt de lezer de mogelijkheid een poëtische wandeling langs Zwolse binnenstadcafés en andere drank- en eetgelegenheden te maken.

Op GEDICHTENDAG - 31 januari 2008 - wordt het eerste exemplaar van DILEMMA's nieuwste uitgave 'Schelmenschuim en kroeggekuier' van dichter/schrijver Bert Overbeek uitgereikt aan Zwolle's burgemeester drs. H.J. Meijer.
Deze dichtbundel is een primeur voor Nederland. Het is namelijk Nederlands eerste kroegendichtbundel!

De feestelijke uitreiking vindt plaats in dichtcafé 'De Hetebrij' aan de Nieuwe Markt 9 te Zwolle. 'De Meisjes van Plezier' (Arlette Swartjes en Judith Elders) zullen de presentatie muzikaal omlijsten. De bijeenkomst vangt aan om 16:00 u.

De luxe, gebonden, bundel telt ruim 100 pagina's. Hij is in een handig zakformaat uitgevoerd en bevat naast 22 gedichten - over evenzovele bezongen Zwolse binnenstadcafés - kunstzinnige kleurenfoto's van zowel de voorgevels van de etablissementen, als van saillante details van het café-interieur. Bovendien is de bundel voorzien van een stadsplattegrond met daarop een duidelijke beschrijving van de 5,5 km lange 'kroegentocht'.

De bundel is mede met ondersteuning van de VVV Zwolle tot stand gekomen. 'Schelmenschuim en kroeggekuier' (ISBN 978-90-78802-02-0) is - vanaf 31 januari 2008 - voor € 7,95 te verkrijgen bij o.a. de Zwolse VVV en de erkende boekhandel. Uiteraard is de bundel ook rechtstreeks te bestellen bij de uitgeverij (zie: www.uitgeverijdilemma.nl).