Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Nieuwe bundel van Ruud Knier

Op 6 november verschijnt om 20.00 uur - in dichtcafé 'De Hetebrij' (Nieuwe Markt 9 te Zwolle) de vierde bundel van de Zwolse dichter en fotograaf Ruud Knier. Het is een bundel met aforismes, spreuken en korte gedichten. Sinds Oerol 2008, waar Knier verschillende malen optrad, ontstond het idee om een bundel met ‘tegeltjeswaarheden’ samen te stellen. Knier had in juni namelijk een bijdrage geleverd aan het kunstproject ‘Opdrift’ van de Stichting Landschapstheater en Meer (SLEM) met de spreuk: ‘Als gisteren vandaag is en morgen nog komt, wat is dan tijd?’

Regelmatig maakt hij korte notities van invallen die hij in zijn poëzie zou kunnen verwerken. Het bleek dat meerdere van deze notities goed op zichzelf konden staan, omdat ze kernachtig een ‘waarheid’ uitdrukten. Samen met enkele korte gedichten en experimentele fotografie groeide de bundel uit tot een verzameling ‘zinnenvegen’ en andere ‘beelden’ die gemakkelijk langs de geest vegen maar er desondanks beklijven.

Zinnenvegen en andere beelden’ ISBN 978-90--78802-05-1 Uitgeverij Dilemma is vanaf 6 november 2008 verkrijgbaar voor de prijs van € 10 (www.uitgeverijdilemma.nl www.ruudknier.nl)