Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Noord-Afrikaanse poëzie in de Lage Landen
Met: Fouad Laroui (Marokko), El Mehdi Acherchour (Algerije), Lamia Makaddam (Tunesië), Omar El Keddi (Libië), Emad Fouad (Egypte), Koulsy Lamko (Tsjaad) en Djûke Poppinga.
Locatie: Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Entree: gratis
Reserveren kan op www.perdu.nl


Koulsy Lamko verblijft op uitnodiging van Amsterdam Vluchtstad een jaar in Amsterdam, de anderen wonen in de Lage Landen; drie van hen schrijven in het Arabisch, drie in het Frans.

Djûke Poppinga zal de avond openen met een inleiding over de poëzie in Noord-Afrika. Poppinga is arabist en literair vertaalster. Recent verscheen de door Poppinga i.s.m. Heleen Koesen vertaalde Muqaddima, een beredeneerde bloemlezing van het grote Arabische werk van Ibn Khaldûn (1332-1406). Voertaal van de voordrachten is Frans en Arabisch, tegelijkertijd zullen Nederlandse vertalingen van de gedichten worden geprojecteerd. De presentatie en inleiding zijn in het Nederlands.

Het Fonds voor de Letteren ism Perdu.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Bos, projectmedewerker intercultureel beleid Fonds voor de Letteren, telefoon 020 6235708 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.