Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Voor de gedichten van dichteres Joke Bot uit Hattem vormen de elementen aarde, water, lucht en vuur een belangrijke inspiratiebron. De aard van haar werk omschrijft ze als : ‘Ontplooien in eigenheid en groeien aan het leven’
Haar korte, bondige poëzie wordt, naast de in de bundel opgenomen proza, ondersteund met prachtige - door haar gemaakte - kleurenfoto’s. Op zaterdag 27 juni jongstleden heeft Joke Bot, op haar lievelingseiland Vlieland, het eerste exemplaar van haar eigenzinnige bundel uit handen van de uitgever ontvangen. Geheel in haar stijl, gebeurde dat zonder teveel ophef. Dat wil zeker niet zeggen dat ‘Vleugelstrekkend’ de aandacht van het publiek niet verdient.
De gedichten van Joke zijn van een bijzondere kwaliteit en hebben veel diepgang. Hetzelfde geldt voor zowel de poëtische proza als de begeleidende foto’s. Dat de Waddeneilanden en de zee en - hoe tegenstellend ook - het berglandschap daarbij een grote rol spelen, zal de lezer - gezien Joke’s inspiratiebronnen - zeker niet verbazen.
Vanaf heden is ‘Vleugelstrekkend’ verkrijgbaar bij de boekhandel.

‘Vleugelstrekkend’, Joke Bot, ISBN 978-90-78802-07-5, Uitgeverij Dilemma, prijs: € 12,95