Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
NIEUWSFLITS!

Peer Saer is vannacht gearresteerd in Breda na afloop van een besloten optreden voor vrienden en genodigden. Naar verluidt speelde hij werk uit zijn nieuwste repertoire waaronder: Wat Een Prachtige Dag, Vraag Het De Avondwind, Het Is Mijn Leven,
In Een Woonwagen Ben Ik Geboren, Op 'T Kamp, Gitaren Klinken Zachtjes Door de Nacht.

Na afloop van het concert was het even stil. Vervolgens hoorde men knallen en deze klonken anders dan vuurwerk. Toen klonk er een enorm gegil. Wat er precies is gebeurd is op dit moment nog onduidelijk. Er schijnen geen dodelijke slachtoffers te zijn gevallen.

Ongeveer 45 agenten en medewerkers van gemeente, FIOD en douane hebben aansluitend een inval gedaan in het kamp aan de Rijnauwenstraat in de wijk IJpelaar. Dat heeft de politie laten weten.

Tijdens Peer's arrestatie is een Russische mitrailleur in beslag genomen van het type Moisin Nagant.

Volgens bezoekers van Peer's optreden was de sfeer van meet af aan wat gespannen door aanwezigheid van enkele genodigde Heerlense wietteelers, die zich luidruchtig gedroegen.

Enkele letterlijke reacties van aanwezigen:
"Peer was geweldig toen wij hem zagen bij het optreden in Breda. Hij heeeft goeie en mooie nummers. Ga zo door. Peer is onschuldig aan elke vorm van gewelddadigheid. Daar ben ik van overtuigd."
"Ik heb hem ook mogen ontmoeten in Putten, superaardige vent! Natuurlijk ook waardering en respect voor Peer. Ik snap niet waarom hij nu is gearresteerd."
"Zijn muziek is uitstekend. Gezellige muziek om te horen. Ook de piratenradiostations draaien heel vaak zijn muziek. Dat is mooi om te horen. Ga zo door met de muziek. Ik hoop dat Peer snel weer vrij komt."
"Hij speelt heel mooi, en Peer doet geen vlieg kwaad, daarvoor ken ik hem te goed."

Verwacht wordt dat Peer nog minstens enkele dagen in de Bredase gevangenis zal verblijven.

[Einde Nieuwsflits]