Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Graag breng ik u op de hoogte van een fantastisch initiatief van de Litouwse kunstenaar Torcqué die een boek uit wil brengen van zijn werk en daarbij drie landen met zijn schilderijen verbindt.
Joep Wijnands, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in de Republiek Litouwen
schrijft in een voorwoord:
"Geboren in 1941 in Rotterdam, studeerde hij in Nederland grafische design en illustratie, om in Spanje zijn weg als schilder te vinden en vervolgens een nieuw werkterrein te vinden in Litouwen.

Zijn binnenkort uit te komen boek laat zien dat het niet alleen mogelijk is om gedichten te illustreren aan de hand van schilderkunst, maar ook andersom. De schilderijen van Torcqué worden als het ware van commentaar voorzien door Litouwse, Spaanse en Nederlandse dichters, in hun eigen taal. De schilderijen en gedichten vechten daarbij niet om de meeste aandacht, maar vullen elkaar prachtig aan en vormen een mooie uitdrukking van de bindende kracht van kunst.

Torcqué is niet alleen een kunstenaar, maar ook een ambassadeur van de grote wereld van de verbeeldingskracht. Met zijn dichterlijke schilderkunst vervagen grenzen en maken we een sprong in het onbekende. Hij laat daarmee zien dat kunst de wereld niet alleen kleiner maakt, maar ook groter".

Het boek zal rond eind 2010 verschijnen.
Omdat in dit boek van mij ook zeven gedichten worden opgenomen waarvan enkele op deze site te lezen zijn leek het me aardig u hiervan op deze manier op de hoogte te brengen.
Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van torcque-art.


http://cobypoelman.blogspot.com