Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dichter op Hofwijck

Graag breng ik de poëziewedstrijd Dichter op Hofwijck bij u en uw bezoekers/leden onder de aandacht.

Op 31 januari 2013 vindt voor de veertiende keer de landelijke Gedichtendag plaats. Ter gelegenheid daarvan organiseert Huygensmuseum Hofwijck voor de tweede keer Dichter op Hofwijck. Thema dit jaar is 'muziek'.
Iedereen kan tot en met 13 januari 2013 zijn gedicht insturen.

Hofwijck was de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens. Constantijn was zelf een verdienstelijk dichter en musicus. Vandaar het thema 'muziek'.


Doe mee met Dichter op Hofwijck
Ter gelegenheid van de landelijke gedichtendag op 31 januari 2013 organiseert Huygensmuseum Hofwijck voor de tweede keer de dichtwedstrijd ‘Dichter op Hofwijck’.

Het thema is dit jaar muziek. Het is mooi als u, in uw gedicht, het thema muziek en Constantijn Huygens kunt combineren. Naast dichter en diplomaat, was Constantijn Huygens componist en bespeelde hij zeer verdienstelijk verschillende instrumenten.
Inzendingën kunnen tot en met 13 januari ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De prijsuitreiking is op 31 januari. Meer informatie over Dichter op Hofwijck vindt u op www.hofwijck.nl

Iedereen die van dichten houdt kan deelnemen; professional of enthousiaste amateur. Naast volwassenen nodigen wij leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Leidschendam-Voorburg uit om een gedicht te schrijven. Gedichten kunnen tot zondag 13 januari aangeleverd worden. Vermeldt u ook uw telefoonnummer? Van leerlingen horen wij graag naar welke school zij gaan.

Vakjury en publieksprijs
Beide categorieën worden beoordeeld door een deskundige vakjury. Daarnaast is er voor volwassenen een publieksprijs. De gedichten zijn op verschillende plaatsen in de gemeente Leidschendam-Voorburg te lezen. Vanwege de verbouwing van Huygensmuseum Hofwijck vindt de feestelijke prijsuitreiking op 31 januari 2013 plaats in de Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg.

Gedichtendag 2013
De gedichtendag op 31 januari is het startpunt van de eerste poëzieweek die loopt tot 7 februari. Deze hele week wordt poëzie in het zonnetje gezet. Waar je ook gaat, overal kom je gedichten tegen: op school, in de bibliotheek, in winkels, theaters en musea, op het werk of gewoon op straat. Op de website gedichtendag vindt u meer informatie én inspiratie voor het thema ‘muziek’. Welke toon slaat u aan ?