Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

HATTEM - Aan de Kunstmarkt die dit jaar in de Veluwse Hanzestad Hattem wordt gehouden doen voor het eerst ook dichters mee. Zij zullen op zaterdag 18 mei op verschillende plaatsen in de binnenstad gedichten voordragen. Ook worden bezoekers uitgenodigd mee te doen aan een gedichtenwedstrijd en/of een gedicht te schrijven op een grote kunstwand.

Bovendien wordt de Kunstmarkt dit jaar op poëtische wijze geopend: Hattems eerste burger Jan Willem Wiggers zal om 11.00 uur een eigen gedicht op de gecombineerde schilder- en gedichtenwand schrijven. Kortom, veel aandacht voor ook de woordkunst deze dag in Hattem.

Dichters
De deelnemende dichters zijn: Froukje van der Ploeg uit Amsterdam (van wie in mei bij 'Nieuw Amsterdam' een nieuwe poëziebundel verschijnt), Geert Zomer (oud-stadsdichter van Harderwijk), Rense Sinkgraven (oud-stadsdichter van Groningen), Kasper Peters en Paul Borggreve uit Groningen en Hans Lambrechts (oud-stadsdichter van Elburg en onder andere actief op gedichtennet.nl). Zij zullen de hele dag door zowel bij de kunstwand in de Achterstraat als elders in het centrum acte de présence geven.
Daarnaast hebben ruim vijftig beeldende kunstenaars een kraam gehuurd rond de Grote- of Andreaskerk. Zij zullen onder meer schilderijen, grafische werken, beelden, sieraden, keramiek, glaskunst, houtsculpturen, recyclekunst en kunstwerken van rubber en metaal aan 'het publiek' presenteren. De markt duurt tot 17.00 uur.

Zie voor meer informatie: www.ronduithattem.nl