Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInDe tweede druk van "Granaatjes met een gouden slot" is uitgekomen, het is het eerste werk waar ik erg aan gehecht ben geraakt, met name door het eerste gedicht "Moeders verjaardag" dat het begin is geworden van een nieuwe levensbestemming.
Deze tweede druk gaf mij de gelegenheid de oorspronkelijke tekst aan te vullen met een nieuwe verzameling werk.
De oorspronkelijke bundel telde 70 bladzijden, deze 2e druk telt 200 bladzijden. Het wordt uitgegeven via bestelmijnboek.nl en zal binnenkort evenals de andere boeken ook te koop zijn bij bol.com  
De foto op de omslag is gelijk gebleven aan die van de eerste druk (2008). Het is ‘t Blauwborgje aan het Reitdiep, de ontmoetingsplek van de eerste kunstenaars van de Groninger Ploeg. Eén van deze kunstenaars heeft het geschilderd. ‘t Blauwborgje is er niet meer, nieuwe kunstenaars vormen de Groninger Ploeg.
De teksten zijn in de omgeving van Groningen geschreven, geïnspireerd door wat zich voor mijn geestesoog heeft afgespeeld.
 
De tekst op de achterkant:

Coby Poelman-Duisterwinkel

Granaatjes met een gouden slot

Humoristische en ontroerende gedichten over bijzondere momenten.
Voordrachtteksten, geloofsgedichten, korte Christelijke kerstverhalen, korte verhalen en ook enkele voordrachtteksten in het Gronings.

Geboren in Groningen (1955), gehuwd (1975), opgegroeid in en geïnspireerd door deze omgeving begon ze in 2006 gedichten te schrijven die gepubliceerd zijn in diverse kranten, tijdschriften, bundels en op het internet. Ook schrijft ze gedichten over boeken voor literaire bijeenkomsten, dicht in het Gronings voor o.a. het tijdschrift voor de Groninger cultuur en publiceert in bijbelse dagboeken. De eerste druk van haar bundel ‘Granaatjes met een gouden slot’ verscheen in 2008. Hierna volgden een aantal bundels met geloofsgedichten, voordrachtteksten, poëzie bij kunst en literatuur en twee kinderboekjes.
In deze tweede druk is de oorspronkelijke tekst aangevuld met nieuw verzameld werk.
 
Reacties van lezers: "Haar gedichten zijn bijzonder, helder van beeld en taal. Dat maakt de teksten krachtig en tegelijk toegankelijk. Ze heeft een hele vrolijke manier van schrijven. De verzen ademen een bepaalde lichtheid waar je blij van wordt."

Zie voor een preview in pdf http://www.bestelmijnboek.nl/vm-cat/nieuw/granaatjes-detail